Dünyanın en pahalı yiyecekleri
Karnınız acıktı ve bir restorana gittiniz bir porsiyon ete ve ya bir sandviçe kaç para öderdiniz. Ödenen fiyatları duyunca şok olacaksınız
1)Safran: fazla kaynak ve işçilik gerektirdiğinden bu baharatın fiyatı 500 ila 5 bin dolar arasında değişiyor.
2) Macadamia fındığı: macadamia fındığı dünyanın en pahalı fındığıdır. kilosu 40 dolardan satılıyor.
3)Elmas havyarı: havyarın zaten pahalı bir yiyecek olduğunu biliyoruz. ancak bir de elmas havyarı var ki fiyatı normalin çok üstünde. elmas havyarının kilosu 5 bin dolar
4) Beyaz trüf mantarı: bir çok mantar çeşidinin arasında bu mantarın yeri çok ayrı. dünyanın en pahalı mantarı, kilosu 4 bin euroya kadar çıkıyor.
5) La Bonnotte patatesi: deniz yosunu ile ekilerek üretilen bu patates türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. bu yüzden değerlidir ve kilosu 5 bin eurodur.
6)Wagyu sigiri eti: Japonya’da Wagyu denilen Japon ineklerden elde ediliyor. Wagyu sığırları sadece birayla besleniyor ve her gün masaj yapılarak rahatlamaları sağlanıyor. bu etin kilosu 300 dolar civarında
7)Essen sandvici: bu Alman sandvicinin içinde tavuk, jambon, yumurta ve truf mantarı yer alıyor. fiyatı 200 dolar.
8) Havyarli Italyan pizza: havyar, istakoz ve kanyak gibi malzemeler içeren bu pizzanın fiyatı 8 bin euro
9) Le Parker omleti: New York’taki Le Parker Meridien adlı restoranda müşterilere sunulan, sevruga havyarı, istakoz içeren bu omletin fiyatı bin dolar.
10) Altin sundae: dünyanın en pahalı tatlısı unvanıyla Guinness rekorlar kitabına giren sundae Manhattan’da Serendipity 3 adli restoranda müşterilere sunuluyor. 5 top Tahiti vanilya soyasi dondurmasi, Madagaskar vanilyasi, 23 karat yaprak altin ve dunyanin en pahali cikolatasi olan Amedei Porceleana’dan yapiliyor.
11) Dansuke karpuzu: Sadece Japonya`nın kuzeyindeki Hokkaido adasında yetişen bu karpuz siyah renkte ve gevrek bir kıvama sahip. Dansuke karpuzu sezon başına 65 tane yetişiyor ve fiyatıda 6 bin 100 dolar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder